Volledig scherm
Nederland, Groningen, 09-04-'17; Demonstratie van anti-islam beweging Pegida in het centrum van Groningen. © Hollandse Hoogte

Pegida stuit zondag in Tilburg op antifascisten

TILBURG - Linkse activisten komen zondag in Tilburg in het geweer tegen anti-islambeweging Pegida. Die heeft om 14.00 uur een demonstratie tegen de nieuwbouw van een Marokkaanse moskee aangekondigd.

Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant kondigde woensdag haar tegendemonstratie aan. Volgens AFA maakt Pegida stemming tegen moslims, vluchtelingen en degenen die voor gelijkwaardigheid van alle mensen opkomen. Optochten van Pegida zouden een vertoon van intimidatie zijn. 

'Laten we samen een vuist maken tegen de komst van een nieuwe moskee in Tilburg en het huidige verrotte asielbeleid', postte Pegida medio april op haar landelijke Facebook-pagina.

De reactie van de El Feth-moskee was onderkoeld: 'Pegida komt te vroeg, de bouw van de nieuwe moskee aan de Stedekestraat is nog niet begonnen, maar misschien dat ze een handje kunnen helpen met de sloop van het bestaande pand. Dit pand moet toch plat voor de zomer.'

Onbekenden hingen dinsdag in de Stedekestraat spandoeken tegen de bouwplannen op.

Volledig scherm
© Facebook
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.