Volledig scherm
GO GO © GO GO

Piazza Cultura, nieuw festival in Reeshof

VIDEOTILBURG - Piazza Cultura is een nieuw evenement  met theater, circus, dans en muziek in Reeshof. Die dag is een voorproefje van circusfestival Circolo, maar er zijn ook presentaties van cultuur en het verenigingsleven uit Reeshof zelf. 

Het festival is zondag 7 oktober op de pleintjes bij winkelcentrum Heyhoef. Een van die pleintjes is dan omgedoopt tot Piazza della Musica. Heyhoef Backstage, organisator van bluesconcerten presenteert daar Go Go van multi-instrumentalist Randy Hoekwater. dat belooft een muzikale ode aan George Michael en Rewind. Muziekcentrum Rewind, ook uit Reeshof, zet Izzid neer, een stevige rockband.

Circus

Op een kleiner pleintje zijn optredens van het internationale circusfestival Circolo dat dit jaar voor het eerst plaats vindt in Tilburg. Te zien zijn Pile en Face, en Company Satchok. 

Verder zijn daar flashmobs van dansschool Show'm Dans en dans en urban van DC Company. Theatercollectief EELT uit Tilburg en Factorium tonen hun straattheater acts. 

Kapsalon

Piazza Cultura is interactief, meedoen mag. Er zijn workshops, zoals een slijmworkshop en interactieve Afrika Swing van Cynthia Gabla. Bij Kaatje Kinderkapsalon kan de jeugd opvallende kapsels laten maken. Op de pleinen staan ook kramen van verenigingen uit Reeshof. De afsluiter van het festival is de feestband klep Your Hands. 

Piazza Cultura is 7 oktober van 12 tot en met 18 uur.

Tilburg e.o.