Volledig scherm
De plofkraak werd gepleegd op de pinautomaat in de Albert Heijn in Berkel-Enschot. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Pinzuilen bij AH doelwit criminelen; Noord-Brabant is vaak de klos

BERKEL-ENSCHOT - Criminelen hebben in 2016 in het hele land al minstens achttien keer een supermarkt gekraakt met het doel de inhoud van de pinautomaat te bemachtigen. Opvallend is dat al zes Noord-Brabantse Albert Heijn-filialen doelwit waren.

Filialen in Berkel-Enschot, Sint-Michielsgestel, Almkerk, Tilburg, Waalwijk en Drunen vielen al ten prooi aan inbrekers die bijvoorbeeld via ram- of plofkraken proberen de geldautomaten te bereiken.

Werkgebied
​Het getal van achttien supermarkt-kraken komt van de Landelijke Eenheid van de politie. ,,Zes van de achttien is een derde in Brabant. Dat is fors. Ik kan me voorstellen dat u zegt: Brabant valt op. Toch leert onze kennis en ervaring dat de daders het hele land beschouwen als hun werkgebied", aldus een woordvoerster van de Landelijke Eenheid. Opvallend is ook dat vooral Albert Heijn het slachtoffer is. Bij de supermarktketen staan pinzuilen van ING.

Lees donderdag 28 juli in het Brabants Dagblad een verhaal met mogelijke verklaringen en de reacties van Albert Heijn en ING, die overigens beide verklaren dat er doorgaans geen buit wordt gemaakt en dat zij maatregelen nemen en hebben genomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.