Volledig scherm

Plan voor homowijk in Tilburg

* UPDATE 15.30 uur * TILBURG - Een volledig omheinde wijk waar homoseksuelen, biseksuelen en transgenders veilig kunnen wonen. Tilburg zou met deze Gay Village de Nederlandse primeur krijgen.

Projectontwikkelaar Blauwhoed wil op het MOB-complex aan de noordkant van Tilburg zo'n wijkje ontwikkelen. Onderzoek moet uitwijzen of er genoeg belangstelling voor is. De homoseksuele gemeenschap in Nederland reageert verdeeld op het plan voor Gay Village.

Amsterdam heeft al een verzorgingstehuis voor homoseksuelen. In Amerikaanse staten als Florida en Alabama zijn al besloten Gay Villages, ook in Frankrijk werd vorig jaar een plan gelanceerd.

Gedeputeerde Yves de Boer van de provincie, eigenaar van het terrein, ontkent dat er een overeenkomst is. "'We hebben slechts één keer een oriënterend gesprek gehad. Er zijn ook drie leisurepartijen die interesse in het MOB-complex hebben. We willen ervan af, maar haast is niet maatgevend."

Het Tilburgse raadslid Hans Smolders roept het Tilburgse college in een open brief op 'per direct openlijk afstand te nemen van het plan'. Burgemeester Noordanus zegt op de site van Gay Village dat dat welkom is in zijn stad.

Op social media wordt veelal negatief gereageerd op het plan.

Lees het hele artikel 'Plan voor homowijk bij Tilburg' via Blendle (prijs 10 cent)

Volledig scherm
Foto: ANP
Volledig scherm
Het braakliggende terrein van het vroegere MOB-complex in Tilburg. © John Schouten/PVE
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburgs rijksmonument Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’
    PREMIUM

    Tilburgs rijksmonu­ment Vredelust wordt eindelijk opgeknapt. ‘Voor de feestdagen alles waterdicht’

    TILBURG - Met restauratie van verwaarloosde monumenten hebben de bouwers van Roozen van Hoppe de nodige ervaring. Zo werden voormalige kloosters in Sluis (de Dikke van Dale) en Berkel-Enschot (Koningsoord) in hun handen weer fraai bij de tijd gebracht. Maar zo bar als Villa Vredelust aan de Bredaseweg in Tilburg troffen ze het nog niet. ,,Het is echt heel slecht, het heeft enorm geleden”, zegt Hans Kuys, uitvoerder bij het bedrijf uit Haghorst.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.