Volledig scherm
De voorbereidingen voor het nieuwe winkelcentrum in Berkel-Enschot zijn in volle gang. © Rudolf Robben

Platform 533: gemeente moet belofte aan Berkel-Enschot nakomen

BERKEL-ENSCHOT - In Berkel-Enschot hebben een aantal organisaties zich verenigd in Platform 533 om de gemeente Tilburg aan een eerder gedane belofte te houden. "We zouden een grote zaal in Berkel-Enschot krijgen", stelt Ad van der Bruggen, voorzitter van Platform 533. Om de gemeente aan de gedane belofte te herinneren en ten uitvoer te brengen, heeft het platform vorige week een brief gestuurd naar alle fractievoorzitters in de Tilburgse gemeenteraad.

Het Platform heeft ook al nagedacht over de locatie, aldus Van der Bruggen: ergens in het winkelcentrum. "Toen bij de plannen voor de ontwikkeling van het klooster bleek dat een grote zaal niet doorging, is door de gemeente gezegd dat een dergelijke zaal elders in het gebied zou komen. Daar hebben we allemaal op vertrouwd. Als die belofte niet nagekomen wordt, is er in mijn ogen sprake van een vertrouwensbreuk."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.