Volledig scherm
NS16 , kunstenaarsbolwerk aan het NS-plein, wordt een broedplaats. Stichting Ateliers koopt het pand. Het podium van Kunstmaan en Dans Brabant grenst aan de broedplaats en is ook eigendom van stichting Ateliers. De ingang van Kunstmaan is aan de Gouden Regenstraat. © Joost Goutziers BD

Podium Kunstmaan nu dichter bij stadshart Tilburg

TILBURG - Kunstpodium Kunstmaan is verhuisd naar de Goudenregenstraat, grenzend aan ateliercomplex NS16.  Het podium met de uitstraling van een grote huiskamer zat voorheen in een oud pakhuis aan de Stedekestraat en bood daar ruimte aan theatermakers, dansers en andere performers. Bestaande evenementen als culturele avond De Mus verhuizen mee naar de nieuwe locatie. 

Stichting Ateliers verhuurt NS16 en het aangrenzende pand. Kunstmaan gaat de ruimte delen met Dans Brabant.  Voor deze maand staan al meerdere activiteiten op het programma. Op 18 november is de release van ‘rije Val’  van de band Trans Luv Airlines. Op 27 november is de filosofische lezing ‘Should we eat in-vitro meat?’ en een dag later speelt Emmerell unplugged. 

Kunstmaan is een initiatief van Wim Verhoeven. Hij organiseerde ook jarenlang succesvolle kunstrevues bij zijn podium. Het pakhuis aan de Stedekestraat staat op de nominatie om te ontwikkelen. Er zijn plannen om in het pand woningen te realiseren. 

Ingang: via de Goudenregenstraat 

Tilburg e.o.