Volledig scherm

Polis voor zieke huisdieren

TILBURG - Wat als je huisdier opeens doodziek wordt en je kunt de medischezorg voor je trouwe beestje niet betalen? Stichting Mens Dier Nood poogt tehelpen. Gisteravond reikte de Tilburgse stichting in het NatuurmuseumBrabant aan vijf gezinnen verzekeringspolissen uit, bedoeld voor hunhuisdieren.

''We willen mensen helpen die een bijzondere relatie hebben met hun dier en die eten en inentingen daarvoor wel kunnen betalen, maar voor medische zorg een te kleine portemonnee hebben", vertelt Mariëtte Laugeman, een van de initiatiefnemers van Mens Dier Nood. Die kleine portemonnee moet dan niet ontstaan zijn doordat er net een dure Porsche is gekocht. Een andere voorwaarde voor hulp is dat de unieke band met het huisdier duidelijk aanwezig moet zijn.

Laugeman, dierenarts van kliniek Den Herd, begon de stichting met Rob van Aubel. Aanleiding vormde een onderzoek van dr. Nienke Endenburg. "Meer dan 200.000 dieren blijken niet de medische zorg te krijgen die ze verdienen, omdat hun eigenaren financieel in de problemen zitten."

De overhandiging van de polissen was de eerste werkelijke actie van de jonge stichting. Wethouder Jan Hamming van de gemeente Tilburg gaf de polissen aan de vijf gezinnen. Ook pater Gerrit Poels was aanwezig.

Tilburg e.o.