Volledig scherm
© ANP

Politie in Tilburg trekt pistool voor agressieve man met mes

TILBURG – Een agent heeft vrijdagavond zijn pistool moeten trekken in Tilburg om een agressieve man (26) uit Helmond zover te krijgen dat hij het mes wat hij vast had liet vallen. Na twee waarschuwingen van de politie gaf de verdachte zich over.

De politie kreeg rond 17.30 uur een melding van een vechtpartij op de Orionstraat. Toen de eenheden arriveerden troffen zij een agressieve man aan die een mes in zijn hand had. Een andere man, die ook in de straat stond, gaf aan dat hij bedreigd werd door de man met het mes. De agent riep dat de man zijn mes moest laten vallen, maar de verdachte gaf geen gehoor. In plaats van het mes te laten vallen liep hij op de agent af. De agent trok zijn pistool en waarschuwde de man. De verdachte liep verder op de agent af en riep dat ze hem maar kapot moesten schieten. De agent waarschuwde hem voor de laatste keer waarop de man uiteindelijk zijn mes liet vallen. De politie arresteerde hem.

De verdachte ging in de auto door met dreigen. Hij beloofde de agenten dat hij ze later kapot zou schieten. De politie heeft hem ingesloten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin
    PREMIUM

    Cadeautje onder het bladerdak van de Oude Warande: een nocturne van Chopin

    TILBURG - Pianiste PeiYao Wang knikt goedkeuren. ,,Een mooie plek", zegt ze en ze wijst naar de boomkruinen die de plek in het bos van een bladerdak voorzien. Precies wat ze wil, een intieme plek in de Oude Warande waar de Nocturnes van Chopin die ze gaat spelen goed tot hun recht zullen komen. Ze luistert naar de trein naar Breda die op de achtergrond hoorbaar voorbij raast. Maar dat vindt ze geen probleem. De vogels laten zich immers ook goed horen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.