Volledig scherm
© ANP

Politie in Tilburg trekt pistool voor agressieve man met mes

TILBURG – Een agent heeft vrijdagavond zijn pistool moeten trekken in Tilburg om een agressieve man (26) uit Helmond zover te krijgen dat hij het mes wat hij vast had liet vallen. Na twee waarschuwingen van de politie gaf de verdachte zich over.

De politie kreeg rond 17.30 uur een melding van een vechtpartij op de Orionstraat. Toen de eenheden arriveerden troffen zij een agressieve man aan die een mes in zijn hand had. Een andere man, die ook in de straat stond, gaf aan dat hij bedreigd werd door de man met het mes. De agent riep dat de man zijn mes moest laten vallen, maar de verdachte gaf geen gehoor. In plaats van het mes te laten vallen liep hij op de agent af. De agent trok zijn pistool en waarschuwde de man. De verdachte liep verder op de agent af en riep dat ze hem maar kapot moesten schieten. De agent waarschuwde hem voor de laatste keer waarop de man uiteindelijk zijn mes liet vallen. De politie arresteerde hem.

De verdachte ging in de auto door met dreigen. Hij beloofde de agenten dat hij ze later kapot zou schieten. De politie heeft hem ingesloten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.