Volledig scherm
De foto van Lou Herst, in Opsporing Verzocht. © Opsporing Verzocht

Politie: meer mensen weten af van fatale mishandeling Lou Herst

TILBURG - Uit onderzoek blijkt dat er meer mensen iets moeten afweten van de fatale mishandeling van Tilburger Lou Herst. Dat stelt de politie. Ze sluit niet uit dat de daders bovendien nog in poolcafé De Romein komen. Dit is de plek die Herst bezocht net voordat twee mannen hem om nog onbekende reden in elkaar sloegen.

Dat maakte de politie maandagavond bekend in opsporingsprogramma Bureau Brabant. Daarin deed ze een nadrukkelijke oproep aan getuigen om zich te melden, eventueel anoniem.

Lou Herst (44) werd op 13 januari 2017 mishandeld door twee mannen voor biljartcentrum De Romein in Tilburg. Ze lieten hem buiten bewustzijn op de stoep achter. Zonder nog bij kennis te zijn geweest overleed hij de volgende ochtend in het ziekenhuis.

Over het motief voor de mishandeling tast de politie nog in het duister. Het lijkt niet om een beroving te gaan, aangezien er van de Tilburger geen bezittingen zijn verdwenen, aldus de politie. Die vond duizenden euro’s aan contanten in zijn jas. 

De hoofdofficier van justitie heeft een geldbedrag van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot een oplossing in de zaak. Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond eveneens opnieuw aandacht aan de zaak.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.