Volledig scherm
De betrokken auto tijdens de reconstructie © Jack Brekelmans/Persburo-BMS

Politie reconstrueert ongeval Stokhasseltlaan Tilburg waarbij 14-jarige scholiere overleed

TILBURG - De politie reconstrueert zondagmiddag het ongeval op de Stokhasseltlaan in Tilburg, waarbij 2 weken geleden een 14-jarige scholiere van het Theresialyceum om het leven kwam.

Om de reconstructie zo veel mogelijk op de omstandigheden van die bewuste zaterdag te doen lijken heeft de brandweer het wegdek nat gespoten. Ook de betrokken auto is ter plekke. Hiermee worden remproeven gedaan. De politie heeft de Stokhasseltlaan volledig afgezet tijdens de reconstructie. Doordat de weg een van de grote doorgaande wegen in Tilburg-Noord is, geeft het overlast voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Vlashoflaan met de Stokhasseltlaan. Vermoedelijk probeerde het slachtoffer met haar fiets over te steken toen zij werd aangereden door een auto. De politie pakte eerder al het rijbewijs af van de bestuurder. De man reed in een auto met een Belgisch kenteken. Of hij onder invloed was of te hard reed, is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld. In de buurt waren veel kinderen aanwezig die het ongeluk hebben zien gebeuren. Het meisje was een leerlinge van het Theresialyceum, dat daarmee voor de tweede keer in één jaar een leerling verliest.

Volledig scherm
© Johan van Grinsven
Volledig scherm
Om de reconstructie zo veel mogelijk op de omstandigheden van die bewuste zaterdag te doen lijken heeft de brandweer het wegdek nat gespoten © Jack Brekelmans/Persburo-BMS
Volledig scherm
© Johan van Grinsven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.