Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Politie Tilburg waarschuwt voor nepagenten met babbeltruc

TILBURG - Na drie verschillende zaken waarbij mannen zich voordeden als agent en senioren geld afhandig probeerden te maken, roept politie Tilburg op tot extra waakzaamheid.

De nog onbekende daders probeerden vertrouwen te winnen door zich voor te doen als politieagenten. Hoewel ze geen politie-uniform droegen, lieten ze wel snel een soort legitimatiebewijs zien.

Op 15 juni kwamen rond het middaguur twee onbekende mannen aan de deur bij een 82-jarige vrouw in Moergestel. Ze wisten met een smoes haar huis binnen te komen, door te zeggen dat ze van de politie waren. De mannen waren in burger en zwaaiden met een legitimatiebewijs. Dat ging zo snel, dat de vrouw niet kon zien of het om een echt legitimatiebewijs ging. Het duo vertrok zonder buit in een donkerkleurige auto.

Sieraden
Een soortgelijk gebeurtenis vond diezelfde dag plaats rond 13.30 uur aan de Ringbaan West in Tilburg. Twee mannen, keurig in pak, lieten na aanbellen een politiepasje zien en maakten vervolgens de gouden sierraden van een 79-jarige vrouw buit.

Nepagenten
Op dinsdag 16 juni 2015 stonden twee onbekende mannen voor de voordeur van een 81-jarige man in Hilvarenbeek. Ook hier wisten ze zich naar binnen te praten. In het bezoek vroegen de nepagenten naar de waardevolle spullen en eventueel spaargeld. Omdat ze niet verder dan de hal zijn geweest, is hier niets buitgemaakt.

Tilburg e.o.