Volledig scherm
De plek op de Bredaseweg waar de vrouw van het echtpaar uit Rijen om het leven kwam. © Ben Ackermans

Politie vermoedt dat doorrijder dodelijk ongeluk Tilburg bus inhaalde

TILBURG - De automobilist die donderdagavond op de Bredaseweg een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij twee mensen om het leven kwamen, had pal daarvoor een stadsbus ingehaald. De politie houdt daar sterk rekening mee. ,,Het is ons eerste vermoeden", aldus woordvoerder Eric Passchier.

Om er meer zekerheid over te krijgen gaat de politie zoveel mogelijk camerabeelden opvragen en bekijken, zowel van stadstoezicht als van ondernemers in de omgeving. Donderdagavond zijn meteen al beelden van de camera's in de bus zelf gezien. De afstand tussen het verkeerslicht waar de Schouwburgring overgaat in de Bredaseweg en de ongevalsplek is een kleine honderd meter.

De politie verwacht nog maanden bezig te zijn met de reconstructie van het ongeval. ,,Er zijn zo veel sporen. Allemaal puzzelstukjes die we naast elkaar moeten leggen", zegt Passchier.

Daarbij horen ook de verklaringen van de twee Tilburgers die donderdagnacht zijn aangehouden. Een van hen verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Hij reed na het ongeval door. Bij het ongeval kwam het Rijense echtpaar Bert (62) en Henriëtte van der Veeken (59) om het leven. Op de plek waar zij de weg overstaken, bij de bushalte, leggen Tilburgers sinds vrijdagochtend bloemen neer en plaatsen kaarsjes

Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd. © Ben Ackermans/BD
Volledig scherm
Het stel werd geschept op de Bredaseweg in Tilburg. Na een klopjacht heeft de politie twee verdachten aangehouden. © Jack Brekelmans
Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen neergelegd. © Ben Ackermans

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.