Volledig scherm
Foto ter illiustratie © ANP

Politie voert actie bij Woo Hah!: geen boetes voor wildplassers en openbare dronkenschap

TILBURG - De politie in Tilburg voert dit weekend haar eerste lokale cao-actie. Tijdens festival Woo Hah! schrijven agenten geen bekeuringen voor kleine overtredingen zoals wildplassen en baldadigheid. 

Ook dronken feestgangers die geen overlast veroorzaken worden met rust gelaten.

Veiligheid staat voorop tijdens het muziekfestival dat voor het eerst plaatsvindt op het evenemententerrein van Beekse Bergen, zo laat een woordvoerder weten. Tegen agressie treden de agenten wel op. Ook bij festival City of Dance in Middelburg vindt komend weekend een coulance-actie plaats. 

De acties worden komende tijd verder uitgebouwd. Korpsleiding en politiebonden liggen in de clinch over een nieuwe cao. Politiemensen zijn boos dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. 

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.