Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Politieman in opleiding op non-actief na mishandeling in Tilburg

TILBURG - Een medewerker van de politie wordt verdacht voor een strafbaar feit en is daarom op non-actief gesteld. Tijdens het voorval was de man niet in functie.

Het gaat om een politiemedewerker in opleiding, die in de nacht van zondag 28 oktober een man in het uitgaansgebied van Tilburg heeft geslagen. Bij dat incident zei de dader politieman te zijn. Na de knokpartij vertrok hij weer en liet het slachtoffer daarbij gewond achter. Het slachtoffer deed naar aanleiding van het incident aangifte van mishandeling.

De politie wil niet zeggen in welke fase van de opleiding de man zat. Om de opleiding te voltooien dient een agent een onbesmet blazoen te hebben.

Tegen de medewerker wordt een disciplinair en strafrechtelijk onderzoek gestart. Hoe lang hij op non-actief wordt gesteld, is nog onbekend. De verdachte blijft onschuldig totdat een rechter zich over de zaak buigt.

Diezelfde nacht was er sprake van een voorval op de Koestraat in Tilburg, waar een man zich voordeed als agent en iemand anders mishandelde. Volgens de politie heeft deze zaak daar niets mee te maken.

Tilburg e.o.