Volledig scherm
© ANP Kippa

Politieserie Smeris krijgt vierde seizoen

TILBURG/ AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge (43) en Dennis van de Ven (43) mogen hun acteerskills weer laten zien, er komt namelijk een vierde seizoen van de BNN-serie Smeris. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de opnames van het derde seizoen, dat vanaf 22 januari op NPO3 wordt uitgezonden. Het eerste seizoen speelde zich af in Tilburg, daarna trok de serie naar Amsterdam.

,,We hadden na het eerste seizoen niet verwacht dat er een tweede seizoen zou komen. Het duurde allemaal best lang dat we hoorden dat we door mochten'', vertelt Jeroen van Koningsbrugge. ,,Nu komt er dus een derde seizoen en daarna zelfs een vierde. Dat is helemaal waanzinnig. We mogen dus lekker doorschrijven."

Het kost de hoofdrolspelers niet veel moeite opnieuw in de huid van Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem Niessen (Dennis van de Ven) te kruipen. ,,Zowel Willem als Theo zit redelijk in de buurt van Dennis en Jeroen'', zegt Van Koningsbrugge.

Dennis: ,,Op het moment dat we weer gaan draaien duurt het eigenlijk minder dan een tel dat je denkt 'oh ja, zo was dit". We gebruiken in het schrijven ook wel eens wat autobiografische dingetjes als het kan. Als het een extra laagje humor oplevert bovenop de plotlijn. Je speelt heel dicht bij wat je samen gemaakt hebt. Hoe meer je je er aan de voorkant mee bemoeit, hoe dichter het bij jezelf ligt."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.