Volledig scherm

'President weet niet alles binnen Satudarah'

ALMELO/TILBURG - Satudarah-president Paul 'Olla' M. (46) was niet betrokken bij wapenleveranties vanuit het Tilburgse clubhuis aan een chapter in het Duitse Duisburg. De veronderstelling dat 'Olla' als hoogste leider wel op de hoogte móet zijn geweest, vormt alles behalve wettelijk bewijs.

Dat stelt mr. Erik Thomas, advocaat van de Satudarah-president. Woensdag vroeg hij voor de rechtbank in Almelo vrijspraak voor de levering van twee Scorpion-machinepistolen, een Kalasjnikov en munitie in februari 2013 aan de Duitse 'broeders', die in oorlog waren met de Hells Angels daar. De officier van justitie had vorige maand vier jaar cel geëist.

Volgens Thomas baseert de officier zich echter te veel op de veel besproken tv-documentaire One Blood, waarin het beeld het beeld wordt geschapen dat binnen Satudarah niks gebeurt, zonder dat de leiding, en dan met name verdachte M., toestemming geeft. Het omgekeerde is waar, oordeelt Thomas aan de hand van de talrijke verklaringen van Satudarah-leden in het dossier.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.