Volledig scherm
Het voormalige kinderdagverblijf en een flink aantal bomen verdwijnen voor een woningplan. © Google maps

Protest tegen woonplan Durendaelweg afgewezen

TILBURG - De 265 ondertekenaars van een petitie tegen een woonplan aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot vangen bot bij B en W van Tilburg. Het college stemt in met de nieuwbouw van 19 woningen op het terrein van voormalig kinderdagverblijf Pepino. 

De gemeenteraad moet wel nog beslissen over de herziening van het bestemmingsplan. Ontwikkelaar BPD bood de gemeente in 2016 de hoogste prijs voor de locatie en maakte een plan voor 19 woningen met tuinen.

In de petitie pleitten omwonenden ervoor de bestemming maatschappelijke doeleinden en het schoolgebouw te handhaven. Aan een school zou volgens prognoses weer nijpende behoefte zijn, net als aan seniorenwoningen. Het plan zou toch in elk geval meer groen moeten sparen. Er sneuvelt een flink aantal bomen. 

Niet vrijelijk

B en W stelt dat de gemeente het plan moet beoordelen dat door de ontwikkelaar is  voorgelegd en zelf 'niet vrijelijk kan ontwerpen wat de buurt of anderen het meest wenselijk achten'. De invulling van de locatie past binnen de woningbouwopgave van de gemeente, de manier waarop dat gebeurt voldoet aan de eisen van goede ruimtelijke ordening. 

Tilburg e.o.