Volledig scherm
Koningsoord © Rudolf Robben

Puzzelen voor oplossing verkeer Koningsoord Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Ook het nieuwe voorstel over het verkeer in Berkel-Enschot krijgt de handen nog niet op elkaar. De politiek wacht maandagavond tijdens een speciale raadscommissie een heet avondje.

Na overleg met inwoners van Berkel-Enschot hebben de stadsbestuurders het nodige aangepast in de plannen. Zo blijft de overweg bij de Kraan voorlopig open en die aan de Raadhuisstraat blijft na de aanleg van de Koningsoordlaan open voor fietsers. Toch blijven er twijfels. De verkeersbelasting op de smalle wegen in de buurt van beide overwegen baart zorgen.

Dat er dorpsgenoten vóór het sluiten van de overweg bij De Kraan zijn, wil er bij Joost Bruinsma, voorzitter van de dorpsraad, niet zonder meer in. „Die mensen zijn niet per se tegen die overweg, maar willen geen groot en zwaar verkeer door hun smalle straat. Daar kun je ook andere verkeersmaatregelen voor nemen.”

ProRail
De kans op een treinstation in het dorp is volgens Bruinsma vijf procent. Berkel-Enschot en Udenhout voldoen ook bij elkaar nog lang niet aan de voorwaarden die ProRail wil zien als ze ergens een station willen bouwen. „Dat lukt hoogstens via een zware politieke lobby.”

Lees maandag 28 november een uitgebreid verhaal over de ontsluiting van Koningsoord in het Brabants Dagblad, editie Tilburg Plus.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.