Volledig scherm
Tesla in Tilburg. © Google Streetview

PvdA Brabant wil nieuwe fabriek Tesla in Tilburg en Helmond

TILBURG - Tesla-oprichter Elon Musk kondigde vorige week aan dat Tesla op zoek is naar een locatie voor een Europese gigafactory. En aangezien de hoofdvestiging van Tesla in Tilburg zit en de automotive campus in Helmond, vindt PvdA Brabant dat dit een grote kans is om de fabriek naar Brabant te halen.

,,Zo versterken we onze positie op het gebied van smart mobility en duurzame maakindustrie én creëren we een hoop extra banen voor Brabanders”, aldus Statenlid Martijn de Kort.

De Statenfractie van PvdA Brabant heeft vragen gesteld aan het college. Zo wil de partij weten of het college het met hen eens is dat de zogenaamde gigafactory naar Brabant moet komen en daarmee Brabantse werkgelegenheid een impuls geeft. Ook wil de fractie weten wat het college gaat doen om Tesla inderdaad de nieuwe fabriek in Brabant te laten bouwen.

Ook lokaal wordt aandacht gevraagd voor het 'binnenhalen' van de gigafactory. D66 Tilburg roept het college van B en W op te lobbyen om deze Teslafabriek naar de stad te halen. Volgens de fractie zou deze fabriek op bedrijventerrein bij Wijkevoort langs de A58 goed tot zijn recht komen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.