Volledig scherm
De 'Blauwe Engel' van het Spoorwegmuseum in 2014. Dit treinstel is in Tilburg opgeknapt in het kader van het re-integratieproject waarbij in totaal 589 mensen mogelijk in contact zijn gekomen met het giftige chroom 6. © Erik Swierstra / Wikimedia Commons

PvdA Tilburg trekt motie chroom-6 in; nog geen vergoeding voor slachtoffers

TILBURG - Een voorstel om 'slachtoffers' van de Tilburgse chroom-6 affaire al een vergoeding te geven, is maandag vroegtijdig gesneefd in de Tilburgse gemeenteraad. De PvdA trok een motie in.

Dat gebeurde nadat de fractievoorzitters in het presidium met burgemeester Noordanus afspraken dit gevoelige dossier 'niet al in de politieke sfeer te trekken'. ,,Als u het later met besluiten oneens bent, kan er alsnog debat plaatsvinden", aldus Noordanus.

Tijd nemen
Het college wil de tijd nemen om tot een zorgvuldig besluit te komen of er aan (een deel van) de 715 betrokken uitkeringsgerechtigde al een vergoeding moet worden betaald. Een door de gemeente ingestelde onafhankelijke commissie adviseert dat wel te doen. ,,We nemen nog dit jaar een besluit", herhaalde wethouder Erik de Ridder.

De betrokken personen werden tussen 2004 en 2011 verplicht treinen te schuren met verf waarin later de kankerverwekkende stof bleek te zitten.

Lees meer over chroom-6 in ons dossier op bd.nl/chroom-6.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.