Volledig scherm
Verwarming. © Hollandse Hoogte

Raad Tilburg: steun nieuwe rechtszaak van Reeshof tegen Ennatuurlijk

TILBURG - De gemeente Tilburg gaat een nieuwe rechtszaak door ReeshofVerzet tegen Ennatuurlijk alsnog financieel steunen. Daarvoor heeft zich althans een meerderheid gevormd in de gemeenteraad. 

,,Heel blij. We gaan nu proberen de volledige aansluitbijdrage alsnog terug te krijgen. Over de volledige dertig jaar kan dat gaan om 4.500 per huishouden", zegt Ton Schwirtz van ReeshofVerzet. Bij die club hebben zijn inmiddels zo'n 350 mensen aangesloten. 

Hans Smolders heeft met coalitiepartijen D66 en CDA overeenstemming bereikt over een initiatiefvoorstel. Dat komt op op 29 mei in de raadscommissie. Met de al bekende steun van de PvdA en OPA is er al een meerderheid. 

28.000 euro

De gemeente zou dan 28.000 euro bijdragen aan de rechtszaak. Datzelfde bedrag kreeg eerder stichting Reeshofwarmte dat uiteindelijk een deal sloot met Ennatuurlijk. Duizenden Reeshofbewoners tekenden voor afbouwen van de afsluitbijdrage, maar zetten zichzelf daarmee voor een rechtszaak buitenspel.  

Een dertigtal zelfbouwers uit de Reeshofwijk Koolhoven spant voor eigen kosten een tweede rechtszaak aan. ,,Onze zaak is identiek aan die van drie zelfbouwers in Eindhoven", zegt Marco van de Lisdonk namens deze groep. De Eindhovenaren werden door het gerechtshof in Den Bosch in het gelijk gesteld. Ennatuurlijk moet hen de hele aansluitbijdrage terugbetalen. 

Tilburg e.o.