Volledig scherm
Protestborden tegen proefboringen in Haaren (archieffoto). © Albert van den Boomen

Raad unaniem tegen gaswinning

TILBURG - De Tilburgse gemeenteraad is unaniem tegen gaswinning onder Tilburgs grondgebied. Ze heeft maandagavond op initiatief van GroenLinks een motie van die strekking aanvaard.  

Fractievoorzitter Evelien Kostermans spreekt van een sterk signaal richting het kabinet. Dat wil het bedrijf Vermillion vergunning verstrekken om met de omstreden frackingtechniek gas te winnen in een veld dat deels onder Tilburgs grondgebied ligt. Het gaat om landgoed Pauwels aan de noordkant van Tilburg.

Vermillion zou ook een tweede veld mogen ontwikkelen indien daar gas wordt aangetroffen. Dit veld ligt deels onder woongebied van Tilburg Noord. 

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.