Volledig scherm
Een flink deel van de bestuursvleugel en de oude raadszaal van het stadskantoor zijn inmiddels gesloopt. © Beeld Werkt

Raadszaal Tilburg weg: dit is niet slopen

TILBURG - De raadszaal van het Tilburgse stadskantoor is  inmiddels zo goed als verdwenen. ,,Maar in gemeentelijke termen is dit nog steeds geen sloop", zegt een woordvoerster.

De verbazing bij menigeen is groot. Het stadskantoor zou toch worden gestript? Uitgekleed tot op het betonkarkas om daarna opnieuw te worden opgebouwd? Wie er nu langsloopt, ziet toch wat anders: de oude raadszaal is inmiddels zo goed als verdwenen. 

,,In gemeentelijke termen is dit nog steeds geen sloop", zegt een woordvoerster. Wacht: je breekt dus iets volledig weg en noemt het niet slopen? ,,De verbazing is begrijpelijk, het ziet er heftig uit, maar dit is steeds de bedoeling geweest", zegt de woordvoerster. 

Het wegbreken van het betonnen karkas aan de westzijde van de bestuursvleugel gaat volgens haar tot de voormalige publieke tribune. ,,Dit is nodig geweest om de nieuwe gevel met veel glas aan de kant van het Willemsplein en de Heikese kerk mogelijk te maken. Het zat zo steeds in de planning." 

De planning van het karwei staat inmiddels fors onder druk, bevestigt de woordvoerster. Dat komt onder meer doordat er aanzienlijk meer asbest is aangetroffen dan verwacht. De werkzaamheden zouden rond deze tijd klaar moeten zijn. Dat die tot eind dit jaar kunnen uitlopen, kan ze echter niet bevestigen. ,,Van ons kunnen mensen dat in elk geval niet hebben gehoord. We zijn het momenteel op een rij aan het zetten. We verwachten dat we over een week weten wat de gevolgen zijn." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.