Volledig scherm
Rapper Boef reageerde bij RTL Boulevard. © RTL Boulevard

Rapper Boef genomineerd voor verkiezing Domste Bontje van 2016

TILBURG – Rapper Boef uit Tilburg is genomineerd voor de verkiezing het Domste Bontje van 2016. Andere genomineerden zijn rapper Lil’ Kleine, oud-burgemeester Onno Hoes, acteur Everon Jackson Hooi, zanger Rolf Sanchez en de Nederlandse nertsenfokkers.

De jaarlijkse internetverkiezing, die woensdag is gestart, wordt gehouden door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Zoals ieder jaar krijgt ook dit jaar een bekende Nederlander de titel ‘Het Domste Bontje’.

Rapper Boef wordt net als de andere genomineerden veelvuldig gezien in bont en weigert te reageren op oproepen van Bont voor Dieren om dit dierenleed af te zweren. Bont voor Dieren-directeur Nicole van Gemert: ,,De jaarlijkse Dom Bontje-verkiezing vraagt aandacht voor het dierenleed achter bont. Wanneer we bekende Nederlanders wijzen op hun bont(kraag), blijkt soms dat zij er geen idee van hebben dat het bont dat zij dragen echt is. Het komt dan ook regelmatig voor dat ze door onze informatie besluiten geen bont meer te dragen. Indien ze dat niet doen en het slechte voorbeeld blijven geven, worden ze door ons genomineerd.”

De verkiezing loopt tot 31 december. In januari 2017 wordt de ‘winnaar’ bekendgemaakt. Vorig jaar ging Mart Visser er met de titel vandoor.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.