Volledig scherm
© YouTube

Rapper Boef onder vuur om 'tijgerselfie' Thailand

TILBURG - Weer ligt Sofiane Boussaadia, beter bekend als rapper Boef, onder vuur. Ditmaal krijgt hij kritiek van World Animal Protection Nederland voor het maken van een olifantenrit en een 'tijgerselfie' in Thailand. ,,Twee van 's werelds wreedste toeristische attracties met dieren", schrijft de dierenrechtenorganisatie op Facebook.

,,Het was altijd al mijn droom om naar Thailand te gaan", begint de rapper zijn nieuwste vlog. In dertig minuten neemt Boef zijn kijkers mee op zijn vakantie door het tropische land. Hij eet curry, neemt een tuktuk, rijdt op een olifant en neemt een selfie met een tijger. Vooral dat laatste valt helemaal verkeerd bij de dierenrechtenorganisatie.

'Heel jammer dat vlogger Boef laat zien hoe hij een olifantenrit en tijgerselfies maakt', schrijft de organisatie op Facebook. 'Notabene twee van 's werelds wreedste toeristische attracties met dieren! Het is duidelijk te zien hoe de dieren lijden. Let bijvoorbeeld op de tijgers, waarvan een aantal duidelijk gedrogeerd is om ze rustig te houden. Een heel slecht voorbeeld van Boef.'

Attracties
Dierenrechtenorganisaties voeren al langere tijd campagne tegen het gebruik van dieren als toeristische trekpleisters. World Animal Protection noemt dolfijnenshows, tijgerselfies, olifantritten, wandelen met leeuwen en het vasthouden van schildpadden de meest wrede attracties.

Tijgers worden volgens de organisatie al op jonge leeftijd gescheiden van hun moeder om gebruikt te worden als foto-accessoire voor toeristen, vaak uren achter elkaar. De tijgers worden gehouden in kleine kooien met betonnen vloeren. Om de veiligheid van toeristen te waarborgen drogeren sommigen locaties hun tijgers en liggen ze vaak aan een ketting.

Gebroken
Ook het rijden op olifanten krijgt grote kritiek. De dieren worden als jong 'gebroken' zodat ze aan de mens onderworpen kunnen worden. Daarna leiden ze een leven aan de ketting, gescheiden van hun familie. Zo krijgen de olifanten nooit de kans om natuurlijke sociale relaties op te bouwen. De praktijken zijn volgens World Animal Protection fysiek en mentaal zeer schadelijk voor het dier.

Abonneer voor meer BOEF! https://www.youtube.com/channel/UCM_1HeRJbLrDQwM_DpyE9Ow/feed check straks ook de vlog van Nasr : youtube kanaal : nasrdebarber Check hier mijn vorige video! : Instagram: https://www.instagram.com/boef072 Snapchat: boef072 Voor boekingen: info@zonamo.nl Petjes en truien check www.zonamostore.com

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.