Volledig scherm
Drukte op de campus van Tilburg University. © Stephan Jongerius

Recordaantal aankomende studenten Universiteit Tilburg

TILBURG - Amper nog parkeerplek, uitpuilende  proefcolleges, rijvorming bij de warme stroopwafels en piepers&rund. Recente negatieve publiciteit deert Tilburg University niet: recordaantal aankomende studenten.  

De open dag voor de bachelorsopleidingen trekt zaterdag, op basis van de vooraanmeldingen, zo'n 3500 studenten, duizend meer dan vorig jaar. 

Inclusief ouders brengen vandaag ruim 8000 bezoekers een bezoek aan de campus. Zij kunnen deelnemen aan algemene infosessies, proefcolleges volgen een campustour maken of (per fiets vanaf de campus) een sportcentretour. Vooral bij Datascience puilden de zalen uit. 

Een reeks factoren draagt volgens rector-magnificus Emile Aarts bij aan de stijgende belangstelling. ,,Wij dragen een goed georganiseerd, kleinschalig alternatief aan voor de massa-universiteiten van Rotterdam en Amsterdam. We staan bij Elseviers in de top van algemene universiteiten. Maar de stad Tilburg is voor studenten ook steeds aantrekkelijker, ook omdat een kamer hier snel de helft kost van Amsterdam.” 

Enthousiaster

Voor Remco Koster (17) uit Veenendaal is de studie bedrijfseconomie die hij op het oog heeft, in elk geval veel meer gaan leven. ,,Ik had op de site natuurlijk bekeken wat het allemaal inhoudt, maar hier hoor je het van de studenten. Ik ben enthousiaster geworden.”

Dat geldt ook voor Tilburg University. Remco wil de eerste tijd gaan treinen, Utrecht is dan een stuk praktischer. ,,Maar hier zit alles op een locatie en de campus heeft veel te bieden. In Utrecht zit het veel meer verspreid door de stad. Hoewel ik dan dagelijks drie uur moet reizen, neig ik nu naar Tilburg.”

Tilburg University kwam recent geregeld negatief in het nieuws vanwege hoge aantallen promoties en de beloningen die begeleiders daarvoor toucheerden. De berichten over de ‘promotiefabriek’ stoelen volgens Aarts vooral op ervaringen uit een verder verleden. 

Volledig scherm
Studenten in spe en ouders tijdens een campustour door een student van Tilburg University. © Stephan Jongerius

Tilburg e.o.