Volledig scherm
De warmte om op stadsverwarming aangesloten huizen te verwarmen komt van de Amercentrale. © Wikipedia

ReeshofVerzet wil alsnog rechtszaak over stadsverwarming

TILBURG - Een groep Reeshofbewoners wil dat er alsnog een rechtszaak komt tegen Ennatuurlijk over te veel betaalde kosten voor de aansluitbijdrage voor de stadsverwarming.  Ze hebben zich verzameld onder de naam 'ReeshofVerzet'.

Zegsman Ton Schwirtz stelt namens zeker driehonderd huishoudens te spreken: ,,De rechtszaak stond namelijk al op de rol en is door voor ons schimmige redenen verdaagd om tot een deal te komen. Maar deze deal is geen deal omdat er heel veel mensen met stadsverwarming worden buitengesloten."

Hij doelt daarmee op de schikking die Stichting Reeshofwarmte (een andere groep bewoners die claimde dat Tilburgers te veel betalen voor hun warmte) en Ennatuurlijk eind vorig jaar sloten na een strijd van bijna drie jaar. Bewoners bouwen in drie jaar tijd ruim 150 euro aan flexibele aansluitbijdrage af. Om deze deal door te laten gaan, zou 70 procent van de bewoners moeten instemmen. Volgens Ennatuurlijk en de stichting werd dit aantal ruimschoots gehaald, waarmee de deal rond was en de rechtszaak niet meer doorging.

Een aantal Reeshofbewoners, die al 30 jaar in de wijk wonen, valt echter buiten de gesloten deal.

Stichting Reeshofwarmte is destijds in haar verzet (financieel) gesteund door de gemeente Tilburg. ReeshofVerzet vraagt nu ook om steun en herhaalde die oproep maandag in de raadscommissie. Zij krijgen die van PvdA, LST en OPA.   Een aantal fracties wil eerst de uitspraak in een rechtszaak over stadswarmte in de Eindhovense wijk Meerhoven afwachten. Die is naar verwachting over twee weken. De raadscommissie discussieert in mei opnieuw over het onderwerp.

Tilburg e.o.