Volledig scherm
© Toby de Kort/De Kort Media

Restaurant Etenstijd keert niet terug: plek krijgt luxe seniorenappartementen

TILBURG - Restaurant Etenstijd wordt niet herbouwd. Op de plek in Tilburg-Zuid waar de horecagelegenheid stond komen 25 luxe appartementen voor senioren.

Het complex aan de rand van het Leijpark wordt gebouwd in dezelfde stijl als dat van Etenstijd. Dit maakt Jan Meurs jr bekend. 

Hij en zijn moeder, die pandeigenaar is, hebben de Oisterwijkse architect Niels Drijvers in de arm genomen voor het ontwerp. Hij tekende ook Etenstijd. Ruim een half jaar geleden ging het  horecapand in vlammen op.

Brand

De brand in de kinderkeuken van Etenstijd ontstond op woensdag 5 april rond 20.15 uur. De 175 gasten en 25 personeelsleden konden snel naar buiten, voor tien minuten later de eerste vlammen al uit de achterkant van het gebouw sloegen. Drie mensen ademden rook in en moesten naar het ziekenhuis. 

De exploitant van Etenstijd, Michaël Chen, wilde na de brand niet verder als uitbater, aldus Meurs jr. ,,Ik wilde zelf ook niet meer aan de slag als horecaondernemer."

Informatiebijeenkomst

Na overleg met de gemeente kwam het plan voor de woonresidentie uit de koker. Op korte termijn volgt een informatiebijeenkomst voor de buurt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.