Volledig scherm

Ringbaan Noord in Tilburg bijna jaar lang op de schop

TILBURG - De Ringbaan Noord in Tilburg gaat na de zomer van 2017 bijna een jaar lang op de schop. In fases wordt de weg van gevel tot gevel opnieuw ingericht.

Die herinrichting stond al op stapel maar is in een stroomversnelling gekomen door de wateroverlast aan de noordkant van de oude stad, onder meer bij de Kapelstraat en de Oude Lind. „We willen het rioolsysteem daar versneld verbeteren”, zegt een woordvoerder.

Ook voor aanwonenden van de ringbaan heeft het plan een gunstig effect. Het gedeelte van de rijwegen wordt zoveel mogelijk naar de bedrijven aan de noordkant verschoven, zodat aan de zuidkant ruimte ontstaat voor een tweerichtingsfietsroute en autoverkeer in een richting met parkeervakken. Aan beide kanten van de weg komt plaats voor grotere bomen.

De start van het werk is gepland na de zomer van 2017. In fases gaat de klus door tot de zomer van 2018. „Zonder overlast gaat het niet, maart we zullen natuurlijk zo goed mogelijk proberen te voorkomen dat de hele verkeerscirculatie wordt geblokkeerd.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.