Volledig scherm
© Thinkstock

Robot rukt op, ook in Brabant

TILBURG - De robotisering rukt op in Brabant. Onder meer in de landbouw, industrie en zorg. Steeds meer robots steken de handen uit de mouwen. In Tilburg stond donderdagavond de robotisering centraal in de Trendnacht 2015.

Vooraanstaande sprekers gaan in op de mogelijkheden en ontwrichtende effecten van de robotisering op de Brabantse samenleving en economie.

Positieve bijdrage
Uit een onderzoek van Brabant Kennis blijkt dat ruim zeventig procent van de Brabanders ziet dat robots een positieve bijdrage leveren aan de landbouw en veertig procent van de Brabanders vindt de komst van robots op de werkvloer een mooi vooruitzicht. Verder is 38 procent van de Brabanders liever samen met een robot in een verzorgingstehuis dan alleen, maar slechts 14 procent van de Brabanders zou ouders door een robot laten verzorgen.

Robots zijn allang geen science fiction meer. Ze bestaan. En robots worden slimmer en slimmer en krijgen in rap tempo alledaagse vaardigheden onder de knie en nemen ons steeds meer werk uit handen. De grote vraag - die ook in Tilburg boven de bijeenkomst hangt - is: hoe moet die samenleving met inzet van robots eruit zien.

Onze verslaggever Henk Snijders twitterde live vanaf de Trendnacht (@HenkSnijders1).

Tilburg e.o.