Volledig scherm
Nabila Boutaibi kookte vrijdag in het kader van een onderwijsproject voor daklozen.

ROC-studente kookt voor daklozen

TILBURG - "Iedereen vind het lekker, dus we scheppen lekker door." ROC-studente Nabila Boutaibi (20) kookte vrijdag voor 25 daklozen van Traverse kruidige kip met groenten en rijst.

Ze studeert Sociaal-Maatschappelijke Dienstverlening. Voor het examenvak 'Lef en Daadkracht' moest ze lef en daadkracht tonen. Dat moet een project zijn waarin je mensen helpt. Ze heeft gekozen iets voor daklozen te doen.

"Ik wilde iets doen voor mensen die in armoede leven. Toen kwam ik op dit idee. Bij Traverse aan de Gasthuisring, hebben de daklozen een verblijfplaats. Omdat ze hun eigen eten moeten kopen, wilde ik iets extra's doen. Daarom ben ik voor hen gaan koken."

Gul Ergezer (19) en Ouissam el Abbassi (19), twee vrienden van Nabila, hielpen met opscheppen. Nabila heeft de halve middag thuis in de keuken met haar moeder staan koken. Al het voedsel komt van EMTE Westermarkt, die sponsorde. Het zoeken van sponsors hoort ook bij het examenvak.

"Ik vind het heel bijzonder om te doen. Normaal loop je meestal met een boog om daklozen heen, maar hier durf ik wel dichtbij te komen. Het is toch wel confronterend om te zien dat alles wat ze hebben in een kluisje past."

Tilburg e.o.