Volledig scherm
Tilburg springt er ook uit met een ongezonde leefstijl. © Michiel Wijnbergh

Roken, drinken en overgewicht: Tilburg in top-5 van steden met meest ongezonde levensstijl

TILBURG - Op de ranglijst van woonaantrekkelijkheid houdt Tilburg de stijgende lijn vast. Met plaats 16 noteert de stad opnieuw drie plaatsen hoger bij de Atlas voor gemeenten.

Dat onderzoek vergelijkt de vijftig grootste gemeenten jaarlijks op een groot aantal aspecten. Vooral het culturele aanbod (pop, klassiek) en de verbeterde veiligheid gingen er in Tilburg op vooruit. Het culinaire aanbod werd opnieuw beter: met een 35e plaats steeg Tilburg er zes ten opzichte van 2015. 

De Atlas koos dit jaar 'geluk'als thema. Op die ladder bezet Tilburg de 32e trede, ruim onder de Brabantse koploper Roosendaal, maar boven hekkensluiter Eindhoven (38). Den Bosch en Breda bezetten respectievelijk de plaatsen 19 en 30. 

De onderzoekers wisten daarnaast ook het begrip 'tevredenheid' in in lijstje te vangen: dan haalt Tilburg de 23e plek (Breda 20, Den Bosch 26, Eindhoven 33).

De grootste afwijking toont Tilburg in de ongezonde leefstijl van de bewoners. Zowel met roken, overmatig drinken en overgewicht staat de stad in de top-5. Verder valt op de hoge participatie van vrouwen en een relatief hoog aandeel laag- en een laag aandeel hoogopgeleiden.      

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.