Volledig scherm
Drukte op het Piusplein waar vooral studenten een feestje bouwen. © John Schouten/PVE

Roze Maandag begint klein, eindigt groot

TILBURG - Roze Maandag kwam wat rustig op gang, maar met het verdwijnen van de zon stroomden de plein van de Tilburgse binnenstad al snel vol. De korte Heuvel, Stadhuisstraat en het Piusplein werden tijdelijk afgesloten

De EHBO kreeg het daardoor ook wat later op de dag drukker. De gevreesde problemen door de warmte bleven echter beperkt, maar ook 's avonds kon de EHBO het prima aan. "We staan vandaag met 22 EHBO'ers op de kermis en het is eigenlijk allemaal prima gegaan. We hebben alleen wat incidentele gevallen gehad maar extreme drukte hebben we niet gehad vandaag", aldus coördinator Ad van Laarhoven om 23.24 uur. "We staan er nog tot 1 uur en dan melden we ons af."

Met zo'n 300.000 bezoekers kijkt de gemeente terug op wederom een geslaagde Roze Maandag. "Het is mooi dat zo'n massaal feest zo weinig incidenten kent", aldus Chapman die kan meedelen dat de politie voor middernacht maar een paar aanhoudingen heeft verricht. "Al weet je niet wat er na middernacht gaat gebeuren. De mensen zijn wat later deze kant op gekomen, dus zullen waarschijnlijk ook wat langer blijven."

Sommigen moesten gedwongen langer blijven door een treinstoring net voor middernacht tussen Tilburg en Breda. De NS ging er vanuit dat deze pas om 03.00 uur opgelost zou zijn. 'Tot die tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg Universiteit en Gilze-Rijen door een aanrijding met een persoon', aldus de NS. Bekijk HIER de actuele meldingen van de NS.

Alles over de Tilburgse kermis op bd.nl/kermistilburg. Stuur hier ook ook uw foto's in, de mooiste komt dagelijks in de krant!

Tilburg e.o.