Volledig scherm

Ruim helft Tilburgse klanten stemt voor geboden oplossing Ennatuurlijk en Reeshofwarmte

TILBURG – Het ziet ernaar uit dat gebruikers van het warmtenet in de Reeshof een stuk minder gaan betalen. Inmiddels heeft ruim vijftig procent van de Tilburgse klanten ingestemd met de oplossing van Ennatuurlijk en Reeshofwarmte. In totaal moet ten minste 70 procent van de gebruikers instemmen met de wijzigingen om het plan door te laten gaan.

Ennatuurlijk en stichting Reeshofwarmte hebben op 13 september een oplossing voor de onenigheid ter goedkeuring voorgelegd aan klanten. Inmiddels heeft ruim 50 procent van de Tilburgse klanten ingestemd met de oplossing door de overeenkomst ondertekend retour te sturen.

Als minstens 70 procent van de klanten in Tilburg op 1 november heeft ingestemd, gaat de oplossing door. Dat zou betekenen dat de vaste kosten voor warmte flink omlaag gaan voor de Tilburgse klanten. Ennatuurlijk gaat de periodieke aansluitbijdrage binnen drie jaar afbouwen naar nul euro. Dat heeft als gevolg dat klanten die deze bijdrage nu betalen per jaar 153,77 euro per jaar minder gaan betalen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.