Een van de geruimde graven op begraafplaats Binnenstad.
Volledig scherm
Een van de geruimde graven op begraafplaats Binnenstad. © Erik van Hest / BD

Ruim honderd graven weg op begraafplaats Bredaseweg

TILBURG - Op de monumentale Begraafplaats Binnenstad aan de Bredaseweg in Tilburg worden meer dan honderd graven geruimd. Parochie De Goede Herder benadrukt dat er uiterst zorgvuldig te werk wordt gegaan.,,Alles wordt goed geverifieerd. Zonder toestemming en handtekening van familie wordt er niet geruimd", zo laat een woordvoerster weten.

Op tientallen graven die worden geruimd was de afgelopen weken al een oranje stip aangebracht met een spuitbus. Sommige verontruste bezoekers dachten dan ook dat er sprake was van vandalisme. Dat is dus niet het geval. ,,Wij beheren vier begraafplaatsen in Tilburg”, legt Helma Horvers namens de parochie uit. 

,,Graven waarvan de grafrechten zijn verlopen, worden na verloop van tijd geruimd. Op begraafplaats aan de Bredaseweg was dat al enkele jaren niet meer gebeurd. Door die opvallende oranje stippen lijken het er nu heel veel, maar in principe valt het mee.”

Het afgelopen jaar werd er bij graven waarvan de rechten waren verlopen een bordje geplaatst met een oproep aan familieleden om zich te melden. Horvers: ,,Als er geen contact ontstaat met nabestaanden wachten we gewoon nog een paar jaar. Je moet mensen wel de gelegenheid geven om te reageren. Er is ook geen ruimtetekort op de begraafplaats.”

Tilburg e.o.