Volledig scherm
EPA

Satudarah-kopstukken verweren zich in de rechtbank

BREDA - Twee dagen nadat het Openbaar Ministerie fikse celstraffen tegen hen eiste, mogen Satudarah-president Angelo M. en vice-president Bjorn E. zich woensdag verweren in de rechtbank. Hun advocaten Erik Thomas en Mark Dunsbergen staan voor de taak om twijfel te zaaien over de bewijslast die justitie maandag naar voren bracht. BD-verslaggever René van der Lee volgt de zaak via twitter.

Angelo M. werd maandag door het OM gekenschetst als de leider van de criminele organisatie die zich schuldig maakte aan het produceren van synthetische drugs. Justitie wil de Tilburgse Molukker vijf jaar de cel in hebben.

Bjorn E. , die nu al vast zit vanwege drugshandel in Zweden, kreeg nog een zwaardere eis te horen: acht jaar. Volgens justitie is er voldoende bewijs dat de 37-jarige Tilburger de man was die de operationele leiding had in de drugslaboratoria.

Lange rij
Thomas en Dunsbergen bijten het spits af in de lange rij van advocaten die de komende dagen aan de beurt zijn voor hun pleidooi.

De rechtbank doet pas eind december uitspraak in de zaak, die vijf jaar geleden begon met een reeks invallen van politie en justitie in Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.