Volledig scherm
Aan de oostflank van de Mozartflat zijn hekken geplaatst, ter voorbereiding van de stempels die onder de balkons geplaatst gaan worden. © Hein Eikenaar/BD

Scheurtjes in steunbalken: balkonverbod in Tilburgse flat met 256 appartementen

TILBURG - Bewoners van de Mozartflat mogen een jaar lang niet meer op hun balkon komen. Tenminste: zo min mogelijk, bijvoorbeeld alleen om ramen te zemen. Dat heeft de Vereniging van Eigenaren besloten. 

Onderzoek heeft aangetoond dat er mankementen zijn aan steunbalken (betonconsoles) onder balkons aan de oostflank van de 256 appartementen tellende flat. In een aantal zitten kleine scheurtjes, zo kwam enkele maanden geleden aan het licht tijdens een reguliere inspectie. 

Hoe groot het probleem is? Waarom alleen de oostzijde? Hoe het gerepareerd gaat worden? Vragen die beantwoord moeten worden in het vervolgonderzoek, zegt Laurens Bakker, voorzitter van de vereniging van eigenaren (VvE) van de flat, bouwjaar 1970. Dat onderzoek gaat vermoedelijk een jaar in beslag nemen. 

Of er acuut gevaar is valt volgens hem niet te zeggen. ,,Daar is het te vroeg voor." 

Uit voorzorg komen er stempels onder de balkons aan de oostflank en geldt het verbod ook voor de westflank. De VvE kan bewoners volgens hem verplichten zo min mogelijk van hun balkons gebruik te maken. ,,We spreken mensen netjes aan en proberen ze te doordringen van de noodzaak." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.