Volledig scherm
Achtervolging © Politie

Scooterdief sneller dan motoragent, achtervolging veroorzaakt veel schade

TILBURG - Een scooterdief wist maandagavond uit handen te blijven van een motoragent, nadat hij achtervolgd werd in Tilburg Oud Zuid. De jongeman, die op de snorscooter reed, is tegen een geparkeerde auto onderuit gegaan op de Ringbaan Zuid. Hij is gevlucht en vooralsnog spoorloos.

De motoragent zette de achtervolging in toen hij een jongeman op een scooter zonder verlichting zag wegrijden bij de Jumbo supermarkt aan de Groenstraat. De scooterrijder keek de agent raar aan toen hij merkte dat hij in de gaten werd gehouden. Hij ging er snel vandoor. 

Achtervolging

Reden genoeg voor de agent om de achtervolging in de zetten. Een snorscooter is voor een politiemotor geen partij als het om snelheid gaat, maar toch wist de bestuurder uit handen van de politie te blijven. Hij is tijdens de achtervolging op de Ringbaan Zuid tegen een  geparkeerde auto gereden. Daar heeft de jongeman de scooter achtergelaten en is de wijk ingerend. 

Camerabeelden

Er zijn 'haarscherpe beelden' van de scooterrijder gemaakt, toen hij in de Jumbo zijn boodschappen deed, meldt de politie. Die heeft de politie gezien en intern verspreid 'in de hoop dat een van de agenten hem herkend'. 

De eigenaar van de geparkeerde auto, die nu beschadigd is, heeft aangifte gedaan. De eigenaar van de gestolen scooter wordt deze week op de hoogte gebracht van de vondst en de staat waarin deze verkeert. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.