Volledig scherm
Zwembad Stappegoor

'Seksuele intimidatie strafbaar via apv'

TILBURG - Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg wil seksuele intimidatie strafbaar stellen via de algemene plaatselijke verordening. Aanleiding zijn enkele recente incidenten in Tilburg.

In een geval ging het om intimidatie van een lesbisch stel vanwege hun seksuele geaardheid, zegt de woordvoerder van Noordanus. Om privacyredenen wil hij dat niet nader toelichten.
Landelijk kondigde de PvdA onlangs aan seksuele intimidatie op straat te willen opnemen nemen in het wetboek van strafrecht. Veel vormen van verbaal of fysiek geweld tegen vrouwen zijn in Nederland al strafbaar, maar dat geldt niet voor seksuele intimidatie. De VVD in Amsterdam volgde al snel.
Aanleiding vormde berichtgeving over seksuele intimdatie door vooral allochtone jongeren. In een aantal wijken en straten in grote steden zou het schering en inslag zijn: uitschelden voor hoer, nasissen, seksuele gebaren en voorstellen.

In Tilburg zijn jaren geleden incidenten geweest met seksuele intmidatie en handtastelijkheden in zwembad Stappegoor. Een aantal zwembaden in de regio sloot toen een convenant waarin seksuele intimidatie kan worden bestraft met een toegangsverbod voor vijf jaar.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.