Frie van Moorsel was van 1920 tot 1939 Sint in Tilburg. Sint-Friecolaas had de reputatie dat hij een stevige borrrel luste.
Volledig scherm
Frie van Moorsel was van 1920 tot 1939 Sint in Tilburg. Sint-Friecolaas had de reputatie dat hij een stevige borrrel luste.

Sint, Zwarte Piet en Witte Piet bezochten Tilburg al een eeuw geleden

TILBURG - Natuurlijk kun je sint deftig Bisschop van Myra noemen, maar in het Tilburgs dialect heet die goedheiligman Siendereklaos. Ed Schilders weet daar alles van. De Tilburgse publicist dook in de achtergronden van sint en schreef het boek Sinterklaas in Tilburg.

 1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
  VIDEO

  Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

  TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”
 2. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

  Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

  TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

Tilburg e.o.