Volledig scherm
© Thinkstock

Situatie Turkije vertraagt Tilburgs moordproces

BREDA – De huidige situatie in Turkije, waar deze week de noodtoestand werd uitgeroepen na een mislukte staatsgreep, zorgt mogelijk voor vertraging bij het oplossen van de moord op Tilburger Hakki Adnan Yesilkagit in juni 2006. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Breda.

Officier van justitie Michiel van IJzendoorn voorziet problemen bij het horen van enkele getuigen die momenteel in Turkije verblijven. ,,Ik maak me zorgen om dit rechtshulpverzoek. Als je ziet wat er allemaal met de magistraten is gebeurd’’, doelt Van IJzendoorn op de duizenden magistraten die zijn ontslagen. En ook advocaat Jasper van Rijsbergen van de verdachte sprak van een ‘serieus probleem’.

Doodgeschoten
Yesilkagit werd in zijn auto doodgeschoten, toen hij die parkeerde in de Mahlerstraat in Tilburg. De 39-jarige verdachte werd pas eind vorig jaar gepakt na verklaringen van Hidir K. in het proces rondom de liquidatie van de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra. Ook een andere getuige wijst de 39-jarige man aan als de dader.

De rechtbank wil afwachten hoe de situatie in Turkije zich ontwikkelt. ,,We gaan nu nog niets uitsluiten.’’ Het proces wordt mogelijk volgend jaar afgerond.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.