Volledig scherm
De rechtbank in Breda © BD

Slachtoffer afpersing in Tilburg: ‘Dood kunnen ze me niet pakken’

TILBURG/ BREDA – Een man in Tilburg is voor bijna 25.000 euro afgeperst, omdat hij een pakketje zou hebben ontvangen, dat hij helemaal nooit ontving. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Tilburg.

Criminelen belden in juni vorig jaar bij de autistische man aan. Hem werd verteld dat hij via de post een pakketje zou hebben ontvangen. Daarin zouden dure telefoons en usb-sticks hebben gezeten. De man had dat pakketje alleen nooit gehad. De criminelen dreigden met geweld en de man moest betalen. Uiteindelijk ging het om een bedrag van 22.800 euro.

Uithongeren
In een slachtofferverklaring, die de rechter voorlas, schreef de Tilburger: ,,Elke keer schrok ik me weer dood als de telefoon of de deurbel ging. Ten einde raad hongerde ik mezelf uit. Dood konden ze me niet meer pakken. Maar toen de buikpijn te erg werd, ben ik toch weer maar gaan eten."

Eén van de verdachten moest donderdag voor de rechter verschijnen. Hij zou geld hebben geïnd. Twee anderen waren verantwoordelijk voor de afpersing. Officier van justitie Eefje Verheijen eiste vier jaar cel tegen de verdachte en noemde zijn streken ‘laag’. Zijn advocaat Bart van Gils pleitte voor vrijspraak. De rechter doet donderdag 15 december uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.