Volledig scherm
Vermoedelijk stichtte een 27-jarige bewoner van Jan Wierhof brand in zijn kamer. © Koen Wouters / Stuve fotografie

Smolders kritisch over optreden burgemeester na incident Jan Wierhof in Tilburg

* UPDATE 12.33 uur * TILBURG - Burgemeester Peter Noordanus had meer betrokkenheid moeten tonen toen er bij GGz-instelling Jan Wierhof brand uitbrak en enkele cliënten wisten te ontsnappen. Dat stelt raadslid Hans Smolders (LST) na het incident van maandagochtend.

Smolders wijst er op dat de burgemeester zich persoonlijk garant heeft gesteld voor de veiligheid op en rondom het Jan Wierhof. "Als er zich dan een grote calamiteit voordoet, zou het dan voor het vertrouwen en het veiligheidsgevoel in de buurt niet beter zijn dat de burgemeester gewoon op die dag een bezoek brengt aan het Jan Wierhof waardoor hij laat zien dat hij betrokken is?", zo wil Smolders graag weten.

Omwonenden vroegen naar aanleiding van het incident een gesprek aan met Noordanus. Die heeft dat afgewezen omdat er al een maandelijks overleg is met de buurt over de gang van zaken rond het Jan Wierhof.
Na LST heeft ook de VVD-fractie vragen gesteld over het handelen van de gemeente na het incident. Raadslid Naomi de Kort wil weten of de burgemeester nog steeds vind dat de veiligheid is gewaarborgd en of de protocollen zijn gevolgd. Ook wil ze weten wat de burgemeester bedoelde met zijn opmerking dat hulpdiensten 'redelijk adequaat' hebben gehandeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.