Volledig scherm
Prille studie voor de bouw van het Mediacluster. Gemeente. © Gemeente

Snel schop de grond in voor Mediacluster Tilburg

TILBURG - Het Mediacluster in de Tilburgse Spoorzone krijgt steun van een overgrote raadsmeerderheid. ,,Nu ontwikkelen een gebouw maken en de schop de grond in", sprak wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone). 

Met uitzondering van de fractie van OPA bleek de raadscommissie Vestigingsklimaat maandagavond bereid 6,2 miljoen euro in te steken in de 'onrendabele top'. Dat is de prijs voor behoud van de 'hallen 70' plus de keus voor onderwijs dat - in tegenstelling tot woningen of kantoren - weinig opbrengt. 

De samenwerking van alle geledingen van het Tilburgse onderwijs - ROC, Fontys en Universiteit - met het bedrijfsleven, in elk geval mediaconcern de Persgroep, is 'een unieke versterking' voor Tilburg, is het oordeel. 

,,Veel geld, maar dit is gewoon wat het kost", zei Hans Smolders die wethouder De Vries al in 2014 aanspoorde toch weer met Fontys te gaan praten. ,,Goed dat daar nu jeugd komt, anders wordt het een dooie boel." De totale investering voor de gezamenlijke huisvesting vlakbij de LocHal ligt volgens De Vries rond de 30 miljoen euro. 

Tilburg e.o.