Volledig scherm
Prille maquette van de woontoren op de hoek Hart van Brabantlaan-St Caeciliastraat met op de achtergrond de Stadsheer ('Vogelkooikes') © Bedaux de Brouwer Architecten

Sociale woontoren Talent Square in Tilburg 'zo goed als zeker van de baan'

TILBURG - De sociale woontoren bij studentencomplex Talent Square in Tilburg is zo goed als zeker van de baan. Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en TBV Wonen zijn het niet eens over de prijs. 

Plan was een 70 meter hoge toren te realiseren met 140 woningen voor starters in de laagste inkomenscategorie. Er is nijpende behoefte aan dergelijke woningen, reden waarom de gemeente Tilburg bereid was 2,1 miljoen euro bij te passen. 

Extra complicatie is volgens TBV-directeur Rob Vinke de zogeheten externe veiligheid. Het Rijk staat vanwege veiligheidsrisico's slechts een beperkt aantal woningen toe nabij het Spoor. ,,Wat Van de Ven hier bouwt kan ten koste gaan van plannen die het elders heeft in de Spoorzone."

Kantoorlocatie 

Van de Ven bevestigt dat het plan momenteel van de baan is. ,,We kijken heel zorgvuldig wat er wél kan op deze locatie. Maar dat kan nog wel even gaan duren", zegt een woordvoerder van moederconcern VolkerWessels. 

In het bestemmingsplan is de hoek tegenover het toekomstige Spoorpark aangewezen als kantoorlocatie. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.