Volledig scherm
András Schiff. © Yutaka Suzuki

Souvenir haalt András Schiff naar Tilburg

VIDEOTILBURG -  Hij heeft weer een beroemde pianist gestrikt. Frans de Bruijn, de organisator van kamermuziekreeks Souvenir,  haalt deze maand de Hongaarse grootmeester András Schiff naar Tilburg. 

De Bruijn: ,,Die man speelt in concertzalen in Parijs, Brussel, Berlijn, Londen en nu in Tilburg.  András Schiff speelt eerst bij de Louis Vuitton Foundation in Parijs en komt dan direct naar Nederland. Hij blijft drie dagen in de stad. Daar ben ik apetrots op. Toen ik hem vroeg ,heeft hij zich over Tilburg laten informeren. Hij  hoorde dat beroemdheden als Menahem Pressler en Grigory Sokolov ook  bij de Souvenir hebben gespeeld en langzaam draaide hij in onze richting."

Het concert van András Schiff is dinsdag 18 september. Het is de opening van het nieuwe seizoen van Souvenir in de Concertzaal Tilburg. 

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.