Volledig scherm
2300 leerlingen van Midden Brabantse scholen bezochten woensdag onder lestijd het door Platform Promotie Techniek Midden-Brabant georganiseerde evenement Wetenschap &Techniek in de Koepelhal. vlnr Famy, Marieke, Indy en Sophie bij een poging logistiek dozen stapelen. © Beeld Werkt

Spelen met techniek in Tilburg

TILBURG - Ruim 2300 leerlingen uit het tweede en derde leerjaar van het voortgezet onderwijs brachten woensdagmiddag een bezoekje aan het Toekomstig Techniek Talent (TTT)-event. De organisatie wil leerlingen enthousiast maken voor het technische beroepenveld.


Likkebaardend staan Bram Timmermans (13) en zijn maten in de Tilburgse Koepelhal. Ombeurten kruipen de jongens voor het gevoel en een foto even achter het stuur van een zwarte BMW i8, met deuren die open gaan als bij een Lamborghini. Er staan meer auto's van Automotive opgesteld. "Maar dit is de duurste en mooiste", vindt Bram. "En ook het mooiste plekje van de hal, zeker voor jongens. Later wil ik misschien wel wat met auto's gaan doen, of ik word architect."

De interesse bij Bram voor techniek is al aanwezig, het doel van het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant is om dat via het TTT ook bij de 2300 andere leerlingen die langskomen te realiseren.

Op het 'metaalplein', bij de stand van De Cromvoirtse, is de opdracht om een modeluitvoering van de Eiffeltoren in elkaar te zetten. "Je ziet dat jongens meteen beginnen, terwijl meisjes luisteren naar de uitleg. Op die manier gaan ze efficiënter te werk", vertelt Rémy Bruneaux, accountmanager van het metaalbedrijf. "Voor ons is hier niet veel te halen, behalve het veranderen van associaties met de metaalbranche. Het werk vindt al lang niet meer in vieze donkere fabrieken plaats, maar gaat steeds meer over zaken als programmeren. Door middel van dit spelelement proberen we dat inzicht te verschaffen."

Tilburg e.o.