Volledig scherm
Bij de oostelijke ingang bij de Hart van Brabantlaan kan de jongste jeugd plezier maken op het waterplein. Bij de kiosk haal je koffie. Voor een euro mag je de hoogte in, want er staat ook een uitkijktoren. Impressie: Piotr Szczesniak Spoorpark Tilburg Achterkant

Spoorpark dringt aan op unaniem raadsbesluit

TILBURG - De regiegroep van Spoorpark Tilburg dringt aan op een unaniem raadsbesluit van de gemeenteraad over de financiering.

,,Een meerderheid is mooi; een unaniem raadsbesluit is wat we vragen omdat dát in deze fase van het proces de kroon is op de tot nu toe geleverde prestaties én omdat het qangeeft hoezeer ook de gemeenteraad van Tilburg met ons gelooft in deze geweldige aanwinst voor de hele stad", aldus de groep in een brief aan de gemeenteraad. 

Die besluit maandag over de investering van ruim acht miljoen euro. Vooral de LST, de VVD en de TVP hikken aan tegen dit bedrag. Ze vrezen een precedentwerking naar andere burgerinitiatieven.

De regiegroep spreekt van 'een uniek proces dat het waard is met vereende kracht te ondersteunen'. Vanuit de groep is inmiddels een bestuur gevormd dat mede verantwoordelijk wordt voor de uitvoering. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.