Volledig scherm
Bij de oostelijke ingang bij de Hart van Brabantlaan kan de jongste jeugd plezier maken op het waterplein. Bij de kiosk haal je koffie. Voor een euro mag je de hoogte in, want er staat ook een uitkijktoren. Impressie: Piotr Szczesniak Spoorpark Tilburg Achterkant

Spoorpark in Tilburg gaat door ondanks felle kritiek

TILBURG - Spoorpark Tilburg kan er komen, ondanks felle kritiek op het prijskaartje. 

,,Een droom die uitkomt: voor onze kinderen en kleinkinderen en de generaties daarna", zo verklaarde Nathalie Nijs (GroenLinks) haar stem vóór Spoorpark Tilburg. Het positieve besluit - na 46 jaar het allerlaatste in de huidige raadszaal - werd zowel door de raad als op de publieke tribune met applaus begroet. 

Maar de unanimiteit waarop de Regiegroep Spoorpark had gehoopt, kwam er niet. De prijs van 10 miljoen euro plus jaarlijks 2 ton voor de exploitatie, was voor de VVD, OPA, de TVP en de LST reden om tegen te stemmen. De raad stelde enkele jaren geleden een miljoen euro beschikbaar. ,,Schandalig en ongehoord", zo fulmineerde Hans Smoldwers tegen de coalitie die 'niet een kritische noot' had geplaatst bij de oplopende kosten.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.