Volledig scherm
Het voormalige postkantoor ondergaat dit najaar eerst een forse opknapbeurt © Stephan Jongerius

Spoorzone opleiding rijker: Helicon naar oude postkantoor

TILBURG - De mbo-opleiding Stad en Mens van Helicon gaat naar het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan in Tilburg. Dat krijgt eerst nog een forse opknapbeurt.

'Een ideale leeromgeving voor de leerlingen in de richting Stad en Mens', zo noemt Helicon de locatie in de Spoorzone. De niveau-4-opleiding heeft zo'n 150 leerlingen. ,,Leerlingen leren energie uit de stad te halen, inwoners bij elkaar te brengen een gezonde leefstijl te ontwikkelen en natuur in te zetten om van de stad een fijne plek te maken."

De opleidingen van de richting Stad en Mens zijn in 2009 opgestart. Ze zitten in een deel van het voormalige klooster aan de Loudonstraat (Armhoefse Akkers), maar zijn daar uit het pand gegroeid. Helicon huurt de eerste verdieping, ongeveer een kwart van het gebouw. De overstap moet 1 januari zijn afgerond. Voordien ondergaat het hele pand een forse opknapbeurt.

Levendigheid

Wethouder Marcelle Hendrickx (D66, Onderwijs) is verheugd met deze 'herbevesting van de keuze voor Tilburg'. ,,Dit zorgt voor extra levendigheid aan deze kant van het spoor en versterkt de kenniscomponent van de Spoorzone."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.